“2. Uygulama ve Araştırma Merkezleri Çalıştayı” Düzenlendi
7 Kasım 2023 | 15:22

Uygulama ve Araştırma Merkezleri Kurulu ve Üniversitemiz Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “2. Uygulama ve Araştırma Merkezleri Çalıştayı”, NÖROM Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Gonca Çakmak, merkez müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli yaptı. Üniversitemizin tam kurumsal akreditasyon alma başarısı gösterdiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Araştırma Üniversiteleri sıralamasında da A3 kategorisinden A2 kategorisine yükselmeyi başardık. Kararlı ve özverili bir çabanın sonucu olarak elde edilen, hep birlikte kazandığımız bu başarıların sürdürülebilir kılınması, temel önceliğimiz olmalıdır. Bu amaçla, Gazi Üniversitesi ailesi olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Büyük bir gururla ifade edebilirim ki yapmış olduğumuz çalışmaların sonucu Ekim ayının sonunda açıklanan URAP, 2023-2024 Türkiye sıralamalarında da Gazi Üniversitesi, Tıp Fakültesine sahip devlet üniversiteleri arasında 981 puanla 4. sıraya yerleşmiştir. Bununla birlikte, yine URAP’ın 2023-2024 sıralamalarında Üniversitesimiz Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri arasında 6. sırada yer alma performansını başarılı bir şekilde korumaktadır.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, konuşmasına şöyle devam etti: “Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Kurumun imkanlarının birkaç araştırmacıya tahsisi olarak asla algılanmamalı. Çalışmalarınıza, Gazi Üniversitesi mensubu ya da değil, araştırmacıları dahil edin. Ayrıca her düzeyde öğrencimize araştırma olanaklarının sunulmasında Kuruma destek vermenizi de bekliyoruz. Özellikle araştırmacı öğrencinin desteklenmesi önceliğimizdir. Bugün bize ev sahipliği yapan NÖROM Uygulama ve Araştırma Merkezimiz buna en güzel örneklerden biridir. Hem üç üniversitenin iş birliği hem de bu üç üniversite dışında, 18 farklı üniversiteden 69  araştırmacının ve onların yetiştirmekte oldukları lisansüstü öğrencilerin merkez bünyesinde araştırma faaliyetlerini yürütüyor olması nitelikli araştırma ve iş birliklerinin oluşması açısında çok önemlidir. Siz kıymetli merkez müdürlerimizden de NÖROM örneğinde olduğu gibi kapılarınızı açmanızı ve en kısa sürede de somut adımlar atılmasını bekliyorum.”

Tüm merkezlerin güncel iç değerlendirme ve faaliyet raporlarını birim sayfalarından yayınlamaları gerektiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Güncel haber ve duyurularınızı da sayfalarınızdan yayınlamayı ihmal etmeyelim. Aynı zamanda bazı merkezlerimizin yaptığı gibi çalışmalarınızın bültenler şeklinde e-posta ile gönderilmesi de paydaşlarımızın farkındalığını sağlayacaktır. Bunlara ek olarak akademik yayınlarda Merkez isimlerinin de görünür kılınması, araştırma geliştirme performansınızın ve etkinliğinizin görünürlüğünün garantisi olacaktır” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, sözlerini şöyle tamamladı: “Siz kıymetli merkez müdürlerimiz ve kıymetli ekip arkadaşlarınızın katkılarıyla, Gazi Üniversitesi kalitede bir marka olmuştur. Başarılarıyla göz doldurmakta ve adından övgüyle söz edilmektedir. Tüm bu çalışmaların getirdiği külfete karşın yaşattığı gurur çok büyüktür. Tam Akredite Araştırma Üniversitesi olma başarımızın sürdürülmesine ve kalite güvencesi sistemimizin sürekli iyileştirmesine verdiğiniz katkılar için tekrar teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken, Siz değerli merkez müdürlerimize, çalıştayımızın ev sahipliğini yapan NÖROM araştırma merkezimize, çalıştay oturumlarında konuşmaları ile çalıştaya destek veren öğretim üyelerimize, uygulama ve araştırma merkezleri kurulumuza, çalıştayımızı Kurulumuzla birlikte ikinci kez organize eden Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğüne ve çalıştayın hazırlanmasında emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma şahsım ve Üniversitemiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Açılışta konuşan NÖROM Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu, “Ülkemizin İlk Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi NÖROM: Deneyim Paylaşımı” adlı sunumunu yaptı. Beş yıllık yoğun bir çalışmanın ardından NÖROM binasının oluşturulduğunu söyleyen NÖROM Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu, işlerinin henüz yeni başladığını ifade etti.

NÖROM’un koordinatörlüğünün Gazi Üniversitesinde olduğunun altını çizen NÖROM Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu, Nörobilimin her alanını kapsadıklarını kaydetti.

NÖROM imkân ve kabiliyetleri hakkında açıklamalar yapan NÖROM Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu, NÖROM bünyesinde yapılan webinarlar ve faaliyetleri dile getirdi. Nörobilim ekosistemi oluşturmaya çalıştıklarını belirten NÖROM Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Nöromu sadece tıp olarak düşünmemek gerekli. Bizim amacımız ulusal bir merkez haline gelebilmek. Verdiği katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve Üniversitemiz üst yönetimine teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Uygulama ve Araştırma Merkezleri Kurul Üyeleri ile teşekkür belgesi almaya hak kazanan Uygulama ve Araştırma Merkezlerine belgeleri takdim edildi. Çalıştay, düzenlenen oturumların ardından çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

-1-1-1-1-1

background image