AVESİS Kurumsal raporlarina iliskin geri bildirimler sonucu Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğünün organize ettiği, Üniversitemiz araştırmacılarının bilimsel çalışmalarının görünür kılındığı, araştırma üniversitesi performans göstergeleri ve kriterlerinin izlenmesi için kolaylık ve katkı sağlayan Akademik Veri Yönetim Sistemi (AVESİS) ve Akademik Performans Değerlendirme Süreç Yönetim Sistemi (APSİS) yazılımlarına yönelik "Akademik Bilgi Sistemleri" kullanıcı eğitimi gerçekleştirildi. Programın moderatörlüğünü Üniversitemiz Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Asar yaptı.
Eğitim programının açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, AVESİS’in akademisyenlerin giriş yapabildiği ve değiştirebildiği verilerin olduğu bağımsız bir platform olduğunu söyledi. AVESİS’in sadece kişisel internet sayfası olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Bayındır, birim yöneticilerinin AVESİS üzerinden Akademik Performans Puanı (APP) ile birimdeki araştırmacıların performanslarını analiz edebildiğini ifade etti.
Akademik Performans Değerlendirme Süreç Yönetim Sistemi (APSİS)’nde belli dönemlerde bu süreçlerin açıldığını belirten Prof. Dr. Bayındır, APSİS ile Üniversitemiz mensubu akademik personelin yıllık olarak performanslarının değerlendirildiğini kaydetti. Bayındır, “İlerde bir probleme neden olmaması açısından sisteme yüklemiş olduğunuz bütün bilgi ve belgeler birim komisyonları tarafından incelenip onaylandıktan sonra buradaki APSİS puanlarının oluştuğunu söyleyebiliriz” dedi. APSİS ile ilgili ilk uygulamanın öğretim elemanlarının 2020 ve 2021 faaliyetlerine yönelik olarak başlatıldığına değinen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 2022 yılı için de APSİS puan sıralaması ile akademisyenlerimizin performansını almayı planladıklarını ve resmi süreçleri başlattıklarını dile getirdi.
Performansa Dayalı Araştırma Projeleri (PDP) üzerinde de duran Bayındır, yaptığı araştırmalarla kurumun araştırma performansına üst düzeyde katkı sağlayan öğretim elemanlarımız için Yıllık Akademik Performans Değerlendirme (APD) sürecinde Tıp-Sağlık, Fen-Mühendislik ile Sosyal ve Spor Bilimler alanlarında en yüksek toplam APP puanı alan ilk 15 kişi arasında yer alan araştırmacıların başvuru yapabildiğini söyledi.
BAP performansa dayalı yüksek bütçe limiti uygulaması hakkında da bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayındır, akademisyenlerimizin proje, yayın ve patent performanslarına göre BAP proje bütçe üst limitlerinin artırılabilmekte olduğunun altını çizdi.
Akademik bilgi sistemlerinin güncellenmesinin ve etkin bir şekilde kullanılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını katılımcılara ve eğitimcilere teşekkür ederek sonlandırdı.
Program, eğitimci Burak Sarıca ve Anıl Karaköse’nin AVESİS VE APSİS sistemini, özelliklerini, püf noktalarını ve teknik yönlerini anlatmasının ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.
Eğitim videosu için tıklayınız.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.