Üniversitemizde Öncelikli Alanlarda Akademik Performansı Artırma Toplantısı Düzenlendi
2 Nisan 2021 | 16:44

YÖK Gelecek Projesi’nin ikinci aşaması olan “Öncelikli Alanlar Öğretim Üyesi İstihdamı” kapsamında 2020 yılında üniversitemize ataması yapılan öğretim üyeleri ile Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımlarıyla “Akademik Performansı Artırma” toplantısı düzenlendi. Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Buluç ve Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Ünal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi ve Araştırma Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu katıldı.

Toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “YÖK tarafından 2020 yılında Üniversitemize öncelikli alanlarda tahsis edilmek üzere öğretim üyesi kadrosu verildi. Bu kapsamda öncelikli alan kadrosuna ataması yapılan öğretim üyelerimizden nitelikli araştırma, dış destekli proje başvuruları, fikri sınai haklar ve girişimcilik konularında çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Araştırma üniversitesi vasfımızın devamlılığı amacıyla “Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu” oluşturuldu. Bu kurulumuzun ilk toplantısı 18 Mart 2021 tarihinde yapıldı ve öncelikli alanlardaki öğretim üyelerimizin akademik performansını artırmaya yönelik faaliyetler yapma kararı alındı. YÖK tarafından Gelecek Projesi kapsamında, öncelikli alanlarda atama izni verdiği öğretim üyesi kadrolarını izlemektedir. Üniversitemizin önümüzdeki dönemlerde öncelikli alanlarda kullanılmak üzere kadro taleplerini yapması ve daha fazla kadro tahsisi için öncelikli alanlarda akademik performansımızı artırmamız gerekiyor” dedi.

Toplantıda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır “Öncelikli Alanlarda Yapılacak Faaliyetlere Yönelik” bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı, öğretim üyelerinin sorularının cevaplanmasının ardından tamamlandı.

background image