Üniversitemizde “Teknofest-2021 Gazi Üniversitesi Takımları” Toplantısı Yapıldı
5 Nisan 2021 | 13:59

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in dördüncüsü, 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek. TEKNOFEST’e Üniversitemizden Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu katılacak. Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlamak ve teknoloji üreten bir Türkiye hedefine ortak olmak isteyen öğrencilerimiz ile akademik danışmanları ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımıyla Teknofest-2021 Gazi Üniversitesi Takımları Toplantısı yapıldı.

Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli,  Araştırma Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu ve Sosyal İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Musa Yıldız, bu festival kapsamında ülkemizin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, binlerce gencimizin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleneceğini söyledi.

Salonda öğrencileri gördüğü için heyecanlandığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilere hitaben, “Hemen söyleyeyim sizleri çok özledik. İnşallah en kısa zamanda yerleşkemizde sizleri görmeyi çok istiyoruz. Ülkemizin eğitim, araştırma ve ekonomi alanlarında gelişmesi sizlerin çalışmasıyla gerçekleşecektir. Sizlerden tek isteğim çok çalışmanız. Eski bir Gazi Üniversitesi öğrencisi olarak sizlerin her konuda yanındayım. Bunu aklınızdan çıkarmayın” dedi.

Bu yıl Üniversitemizin 95. yıl dönümünün kutlandığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “95 yıldır ülkemize kesintisiz hizmet eden bir eğitim ve araştırma kurumunun mensubu olduğunuz için çok şanslısınız. Hiçbir zaman unutmayın Gazili olmak ayrıcalıktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz tarafından TEKNOFEST takımlarına destekler sağlanacağını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, TEKNOFEST takımlarımızın Danışmanlarının Bilimsel Araştırma Projeleri Birimimiz (BAP) üzerinden Hızlı Destek Projesine başvuru yaparak 10.000 TL destek alabileceklerini ifade etti.

Toplantıda, Üniversitemiz Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Üniversitemizin destekleriyle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Üniversitemiz Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu ise Üniversitemiz BAP destekleriyle ilgili bilgiler verdi.

Toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın yönettiği soru cevap oturumundan sonra tamamlandı.

background image