Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Girişimci Öğretim Elemanlarımıza Teşekkür Belgesi Takdim Etti
2 Nisan 2021 | 16:46

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde sahibi/ortağı bulunduğu şirketler vasıtası ile araştırma sonuçlarının ekonomik katkıya dönüşmesi sürecinde Üniversitemize katkı sağlayan 24 öğretim elemanı ile bir araya geldi. Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Musa Yıldız, öğretim elemanlarımızın Gazi Teknopark bünyesinde 21, diğer teknoloji geliştirme bölgelerinde ise faaliyet gösteren 5 şirketi bulunduğunu belirterek “Üniversitemizin toplam akademik personel sayısı dikkate alındığında şirket sahibi öğretim elemanlarımızın sayısını arttırmak için yönetici olarak önünüzü açmaya hazırız.  Öğretim elemanlarımızın teknoloji geliştirme bölgelerinde sahibi ya da ortağı olduğu şirket sayılarının artırılması başta TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi olmak üzere Üniversitemizin çeşitli sıralamalarda yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bu şirketler aynı zamanda Üniversitemizin araştırma üniversitesi göstergelerine dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Akademik personel sayımızın yüzde 5’inin girişimci akademisyen olması yönünde kendimize hedef koyduk ” dedi.

Eczacılık Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Mustafa Aslan, Prof. Dr. Esra Akkol, Doç. Dr. Emre Durmaz,  Dr. Hasya Nazlı Gök, Dr. Abdurrahman Olğaç, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Prof. Dr. Necdet Karasu, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Elmar Balas, Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Doç. Dr. Abdurrahman Yağmur Topraklı, Dr. Öğr. Üyesi Nihat Gemalmayan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Doç. Dr. Tuncay Karaçay, Dr. Uğurhan Kutbay, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Elmas, Prof. Dr. İbrahim Sefa, Prof. Dr. Necmi Altın, Prof. Dr. Murat Yücel, Prof. Dr. İsmail Şahin, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Güney, Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Alper Altunçekiç, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özçelik’e teşekkür belgesi ve Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kendi adlarına dikilmiş birer adet fidan sertifikası takdim etti.

Takdim töreninin ardından soru ve cevap bölümü ile devam eden toplantıda önemli değerlendirmelere yer verilirken, toplantıya katılan öğretim elemanları ise gerçekleştirilen bu törenden dolayı Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür ettiler.